РФ замість виконання резолюції ПАРЄ ставить ультиматуми про повернення

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 16:41

Росіяни замість того, щоб виконувати вимоги резолюції ПАРЄ, які були ухвалені у 2014-2015 роках, навпаки, ставлять ультиматуми свого повернення до Асамблеї.

Про це сказав голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв в інтерв’ю "Європейській правді".

"Вони хочуть змінити правила, за якими в ПАРЄ підтверджуються повноваження національних делегацій, вони запропонували це під час візиту до Москви представників керівництва ПАРЄ", - сказав Ар’єв.

Зараз для того, щоби поставити під сумнів повноваження якоїсь делегації – зокрема, російської – це мають підтримати не менше 20 людей. Цього достатньо, щоби в ПАРЄ запустилася відповідна процедура, асамблея вивчила це питання.

За словами Ар’єва, дане правило пропонують змінити: замість 20 людей запуск даної процедури має ініціювати третина присутніх делегатів, або не менше 20% від загальної кількості членів Асамблеї.

Крім того, Росія вимагає провести реформи в Асамблеї, змінивши процедуру моніторингу. Замість моніторингу країн вони хочуть "моніторинг кейсів", тобто випадків. А ухвалення резолюцій стане можливим, лише якщо в залі ПАРЄ будуть присутні не менше половини делегатів.

Раніше Ар’єв заявляв, що українська делегація в ПАРЄ дискутує можливість відмови від участі в роботі асамблеї, якщо буде повернуто делегацію РФ за принципом "широко закритих очей".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.