Заява місії ЄС: Україна пройшла важливий етап у боротьбі проти корупції

Вівторок, 1 листопада 2016, 15:03

Представництво ЄС в Україні вітає завершення процесу подачі е-декларацій українськими чиновниками і наголошує на тому, що українська влада має забезпечити сталість системи та цілісність антикорупційного законодавства.

Про це йдеться у коментарі в.о. Голови представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, поширеному місією ЄС.

"Завершення першого раунду електронного декларування статків … знаменує собою важливий етап антикорупційних реформ в Україні", – йдеться у коментарі.

У представництві ЄС наголошують на тому, ефективне використання системи е-декларування має посилити підзвітність держслужбовців та сприятиме підвищенню суспільної довіри до них.

В ЄС також відзначили вадливу роль громадянського суспільства для прогресу, якого вдалося досягнути у цьому питанні.

"Дуже важливо, аби українська влада й надалі забезпечувала сталість цієї системи та цілісність чинного антикорупційного законодавства. Успішний запуск системи повинен поєднуватись з її ефективним та безперебійним функціонуванням", – наголошується у коментарі.

Представництво ЄС відзначає, що новим і важливим етапом стане  контрольна перевірка поданих електронних декларацій.

"НАЗК повинен мати змогу працювати повністю незалежно та вільно від будь-якого політичного втручання. Агентство має отримати необхідні засоби для виконання своїх важливих функцій, що стосуються перевірки інформації, поданої у деклараціях", – резюмували у представництві Євросоюзу.

Раніше повідомляося, що міністерство закордонних справ України звернулося до Ради Європи з проханням оцінити відповідність системи електронного декларування європейським стандартам щодо дотримання права на приватність.

Як відомо, 30 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.