У Держдумі обговорюють можливість повернення Росії до ПАРЄ

П'ятниця, 11 листопада 2016, 14:26

В Держдумі РФ обговорюють питання участі російської делегації у січневій сесії ПАРЄ.

Про це повідомляє Газета.ru.

Прихильником відновлення контактів виступає голова комітету у міжнародних справах Леонід Слуцький, який, як розповіли джерела, переконує в необхідності діалогу спікера В'ячеслава Володіна.

"Остаточне рішення з приводу участі російської делегації в січневій сесії ПАРЄ ще не прийнято. Але глава комітету з міжнародних справ Держдуми переконаний, що ми повинні спробувати це зробити, якщо керівництво ПАРЄ, яка заявила про бажання повернути Росію, гарантує, що повноваження російської делегації обмежені не будуть", — розповіли джерела в нижній палаті російського парламенту, а також зазначили, що згідно з планом міжнародних заходів Держдуми у листопаді-грудні очікуються візити в Росію голови ПАРЄ Педро Аграмунта і генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда.

Як вважають в Держдумі, з дуже великою часткою ймовірності предметом даних зустрічей стане саме повернення російської делегації.

"Ми повинні йти на будь-який парламентський діалог і не відмовлятися від контактів. Це в будь-якому разі для нас великий плюс. Тому працювати з ПАРЄ треба. Але друге питання: чи захочуть нас там чути? Якщо знову не захочуть, то, звичайно, немає сенсу повертатися. Тому ми повинні отримати гарантії, що санкції до делегації продовжені не будуть", — розповів член комітету з міжнародних справ Держдуми Олексій Журавльов.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році запровадила політичні санкції проти РФ через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.