Глава Радбезу РФ вибачився за спробу організації перевороту в Чорногорії – ЗМІ

П'ятниця, 11 листопада 2016, 15:35

Секретар російського Радбезу Микола Патрушев у Белграді вибачився за росіян-організаторів спроби перевороту Чорногорії в день виборів.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на наближене до сербського уряду джерело.

Зокрема, Патрушев прилетів до Белград для того щоб стримати скандал. Він вибачився за те, що було охарактеризовано ним як операція ізгоїв, на яку не було санкції Кремля.

Видання повідомляє, що після візиту Патрушева уряд Сербії тихо депортував росіян.

Раніше сербські ЗМІ повідомили, що кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня.

Тоді також повідомлялося, що візит Миколи Патрушева, був пов’язаний саме з цією подією, однак офіційна Москва все заперечувала.

Після візиту Патрушева біля будинку сербського прем'єра Олександра Вучича виявили схованку зі зброєю. Глава МВС Сербії Небойша Стефанович заявив Guardian, що невідомі найняли місцеве злочинне угрупування для замаху на главу уряду за 10 мільйонів євро.

Днями прем’єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Перед цим прокурор Чорногорії прокурор Мілівоє Катніч заявив, що "російські націоналісти" планували вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, щоб привести до влади опозиційну партію.

Кремль категорично відкинув можливість причетності Москви до спроб організації будь-яких протиправних дій в Чорногорії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.