У РФ не розраховують на скасування санкцій після обрання Трампа президентом

П'ятниця, 11 листопада 2016, 19:02

У Росії не розраховують, що західні санкції, введені через ситуацію в Україні, будуть скасовані після обрання Дональда Трампа президентом США.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, відповідаючи на питання щодо ймовірності того, що з обранням Дональда Трампа президентом США вплив Америки на Європу ослабне і антиросійські санкції будуть зняті, передає ТАСС.

За словами Медведєва, "прогнозу Трампа" для російського бюджету не буде.

"Ми орієнтуємося на свої пріоритети, які ніяк не зав'язані на діях урядів іноземних країн, а виходять з наших припущень про поточний стан російської економіки", - заявив Медведєв.

За його словами, коли готувався прогноз на 2017-2018 роки, уряд РФ виходив з припущення про незмінність санкцій.

"Якщо ситуація зміниться, ну, що ж - добре. Не зміниться - значить ми заклали більш жорсткі критерії, і зможемо виконати всі найважливіші для нас зобов'язання, в тому числі соціальні", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що радник президента Росії Сергій Глазьєв вважає, що новообраний президентом США Дональд Трамп скасує антиросійські санкції.

Нагадаємо, ЄС у грудні ймовірно продовжить економічні санкції проти Росії, термін яких спливає наприкінці січня наступного року, однак подальше продовження після інавгурації Дональда Трампа – під питанням.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.