У Барселоні близько 80 тис. людей протестують проти дій уряду Іспанії

Фото
Неділя, 13 листопада 2016, 17:55

Близько 80 тисяч людей вийшли на вулиці Барселони у неділю, щоб висловити протест протии дій уряду Іспанії, який переслідує каталонських політиків.

Про це повідомляє агентство Europa Press.

Так, низка політиків Каталонії постали або постануть перед судом за організацію опитування про незалежність Каталонії у 2014 році всупереч рішенню суду, а також інші місцеві ініціативи, які можуть відкрити шлях до відділення регіону від Іспанії.

Серед політиків, які беруть участь в протестах і проти яких урядом Іспанії порушено справи – колишній глава регіонального уряду Артур Мас, чинний спікер регіонального парламенту Карме Форкадель, мер міста Берга Мосеррат Вентурос, яку викликали до суду за відмову зняти з мерії прапор Каталонії у день виборів, колишні і чинні депутати місцевого парламенту.

 

Нагадаємо, опитування населення Каталонії відбулося 9 листопада 2014 року. У голосуванні взяли участь близько 2 млн каталонців. Більше 80% жителів регіону ствердно відповіли на питання "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала державою?", а також, у разі ствердної відповіді на перше питання: "Чи хочете ви, щоб ця держава була незалежною?".

Варто зазначити, що замість опитування спочатку планувалося провести референдум, однак він був заблокований Конституційним судом Іспанії. Саме тому опитування не має жодних юридичних наслідків. Однак влада Іспанії все ж порушила низку справ щодо організаторів опитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.