Вибори в Молдові: закордонні дільниці б’ють рекорди, вже більше 120 тисяч голосів

оновлено
Неділя, 13 листопада 2016, 19:50

Другий тур виборів президента Молдови супроводжується масовою явкою виборців за кордоном, на низці дільниць ще вдень закінчилися бюлетені.

Про це повідомляє з Молдови кореспондент "Європейської правди".

Так, за даними ЦВК Молдови, лише в Італії станом на 19:00 проголосувало 43 тисячі громадян Молдови.

Всього кількість осіб, що проголосували за кордоном, перевищила 120 тисяч осіб і продовжує зростати, в той час як на першому турі після закриття дільниць було лише 65 тисяч голосів

Необхідно зазначити, що у закордонному виборчому окрузі підтримка Майї Санду є значно вищою, ніж всередині країни, тому ці голоси з великою імовірністю можуть підвищити результат про європейського кандидата.

 Черга до дільниці у Дубліні

На декількох дільницях голосування завершилося достроково, оскільки у виборчих комісій закінчилися бюлетені. Цьому передували повідомлення про величезні черги біля дільниць.

Зокрема, не вистачило бюлетенів на дільниці в Дубліні (Ірландія) та на одній з дільниць Лондона (Велика Британія), та в посольстві Молдови в Бухаресті.

Також значні черги виборців зібралися біля двох виборчих дільниць в Москві (РФ), де виборці переважно підтримують проросійського кандидата Ігоря Додона. За 40 хвилин до завершення голосування обидві дільниці також закрилися через нестачу бюлетенів.

Раніше повідомлялося, що на виборах в Молдові спостерігається надвисока явка, активніше ніж зазвичай голосують молоді виборці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.