В ЦВК Молдови пояснили, чому за кордоном не вистачило бюлетенів

Неділя, 13 листопада 2016, 22:10

У Центрвиборчкомі Молдови вважають необґрунтованими звинувачення на адресу комісії у зв'язку з браком бюлетенів для голосування на закордонних дільницях, оскільки, відповідно до законодавства, ЦВК не має права відправляти більше 3 тисяч бюлетенів на кожну з виборчих дільниць.

Про це заявив  секретар ЦВК Молдови В'ячеслав Агрігороае, повідомляє Newsmaker.md.

Кількість дільниць за кордоном, за його словами, визначає уряд, а ЦВК лише виконує рішення.

Він повідомив, що Центрвиборчком, виходячи зі своїх повноважень, зробив усе можливе для того, щоб громадяни, які проживають за кордоном могли скористатися своїм правом на голосування.

 "Максимум, що ми можемо зробити, це взяти на себе відповідальність і збільшити число бюлетенів на певних виборчих дільницях. Що власне нами й було зроблено на виборчих дільницях у Канаді, США та інших. Але ми не можемо надіслати на жодну дільницю понад 3000 бюлетенів", - сказав він.

Агрігороае також зазначив, що сьогодні спостерігається, мабуть, найвища явка за кордоном за всю історію Молдови.

Нагадаємо, лідер проєвропейської опозиції в Молдові Майя Санду поскаржилася на те, що Центрвиборчком проігнорував пропозицію її партії про виділення більшої кількості бюлетенів для дільниць, відкритих в країнах ЄС, та про відкриття нових дільниць для голосування.

Варто зауважити, що її конкурент Ігор Додон має точно такі зауваження: він висунув претензії владі через те, що вона не відкрила достатньої кількості виборчих дільниць в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.