США ввели санкції проти шести депутатів Держдуми, обраних в Криму

Вівторок, 15 листопада 2016, 08:54

США додали до переліку осіб, щодо яких діють санкції у зв'язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, шість "депутатів" Держдуми Росії від анексованих Криму.

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті фінансового відомства США.

Повідомляється, що у санкційний список потрапили Дмитро Бєлік, Андрій Козенко, Костянтин Бахарєв, Світлана Савченко, Руслан Бальбек та Павло Шперов.

Як зазначається в документі, всі перераховані особи "відповідальні або брали участь у діях або політиці, що підривають демократичні процеси та інститути в Україні, та діях або політиці, що загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітету або територіальній цілісності України".

Відзначається, що минулого тижня Європейський Союз також вніс цих шість "депутатів" Держдуми Росії від анексованих Криму і Севастополя у санкційний список.

"Сьогоднішні дії пройшли в тісній координації з ЄС, що підкреслює міцне співробітництво США та ЄС у продовженні тиску на Росію, поки вона не почне поважати безпеку і суверенітет України. Казначейство буде продовжувати карати осіб, причетних до анексії Криму Росією та тих, хто причетний до дестабілізації в Україні", -  зазначив директор підрозділу Мінфіну США, відповідального за санкції (OFAC) Джон Сміт.

Нагадаємо, ЄС додав до переліку осіб і компаній, щодо яких діють санкції у зв'язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, депутатів Держдуми РФ, обраних в окупованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.