Могеріні нагадала главам МЗС ЄС про обіцянки щодо безвізу для України та Грузії

Вівторок, 15 листопада 2016, 10:10

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні нагадала главам МЗС ЄС про обіцянки щодо безвізу для України та Грузії під час засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Про це вона заявила під час прес-конференції у Брюсселі, відповідаючи на запитання щодо надання безвізового режиму для Грузії.

"Це питання обговорювали не лише міністри (закордонних справ країн ЄС - Ред.), але я ще з самого початку поставила запитання міністрам про перспективи лібералізації віз для Грузії і України - з чітким розумінням, що це є пріоритет для ЄС і щоб ми виконали це, тому що Грузія відповідає критеріям і є рішучість рухатися вперед у цьому питанні", - зазначила вона.

Крім того, Могеріні привітала майбутній візит до Брюсселя прем'єр-міністра Грузії.

"Всіма було визнано, що ситуація в Грузії дуже обнадійлива, дуже позитивна, і необхідно, щоб Європейський Союз зі своєї сторони виконав обіцянки щодо лібералізації віз", - сказала вона.

Нагадаємо, посли Європейського Союзу будуть обговорювати безвізовий режим для України 17 листопада.

Як заявив нещодавно голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, Євросоюз ніколи не говорив про термін у 10-20 років для надання Україні безвізового режиму, це станеться у найближчому майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.