Глава МЗС Польщі про спалення прапора України: вандалізм або провокація

Середа, 16 листопада 2016, 18:38

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що спалення прапора України було або вандалізмом, або провокацією з метою призвести до напруженості у польсько-українських стосунках.

Про це він заявив після розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє Rzeczpospolita.

За словами глави польської дипломатії, український та польський міністри домовилися, що інцидент з прапором не вплине на двосторонні відносини між країнами.

 "У вівторок пізно ввечері мені зателефонував міністр закордонних справ Павло Клімкін. Ми говорили про енергетичні проблеми в Європі, але між собою зʼясували, що інцидент з прапором України - це подія, яка не зашкодить нашим стосункам. Українська сторона задоволена швидкою реакцією, знає, що справу розслідує поліція", – сказав Ващиковський.

"Ми розслідуємо цей інцидент, тому що дуже дивно, що з десятків тисяч людей, які вийшли на демонстрацію у Варшаві під різними гаслами і різними плакатами, раптом перед камерою опинилася група молодих людей в масках, які спалили прапор України", – відзначив глава польського МЗС.

"… Або це був одиничний акт вандалізму, за що ми висловили жаль, або, все ж таки, це був провокаційний акт, щоб призвести до напруженості у відносинах польсько-українських … Сподіваюся, що це не вплине на польсько-українські відносини ", – зазначив він.

Нагадаємо, у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Представники канцелярії президента Польщі і уряду РП заявили, що відповідальність за спалення українського прапора під час "Маршу Незалежності" минулої п'ятниці у Варшаві мають нести його організатори.

14 листопада МЗС Польщі підтвердило отримання дипломатичної ноти з боку України через спалення українського прапора польськими націоналістами 11 листопада.

Відзначимо, що через декілька днів після іниденту в польській поліції вже встигли заявити, що націоналісти палили прапор не України, а Сілезької автономії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.