Додон хоче відставки міністра оборони, що виступає за членство Молдови в НАТО

П'ятниця, 18 листопада 2016, 14:44

Обраний президент Молдови Ігор Додон заявив, що ініціює всі необхідні процедури для відправлення у відставку міністра оборони Анатолія Шалару.

Про це повідомляє NOI.md.

За словами Додона, хоча згідно Конституції президент країни не може прямо відправити у відставку члена уряду, він може як верховний головнокомандувач Збройними силами зробити певні дії з цього питання.

"Я буду наполягати на тому, щоб такі персонажі як Шалару "вилетіли" з посади в перші дні або тижні. Не може людина, що порушує Конституцію і займається тільки провокаціями, бути міністром оборони. Цей пост повинен займати професіонал, людина з армії, а не хтось, хто займався дорогами або іншими питаннями", - вважає Додон.

Політик закликав ліберала Анатолія Шалару подати у відставку за власною ініціативою. Додон дав зрозуміти, що можуть бути звільнені й інші міністри.

 "Міністр оборони порушує Конституцію, коли їде в Брюссель і каже, що Молдова повинна вступити до НАТО, хоча наша країна нейтральна. Ми нагадаємо йому все, і це не шантаж. Нагадаємо та і те, як він продавав локомотиви в Румунію, як зруйнував залізницю, як продавав зброю з Меркулешть. Жорстка позиція буде не тільки щодо Шалару, а щодо багатьох, які порушили законодавство", - додав Додон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.