Суд Данії визнав Uber нелегальним перевізником

Субота, 19 листопада 2016, 13:01

Східний високий суд Данії ухвалив рішення, що сервіс таксі Uber є нелегальним перевізником і наказав водієві компанії заплатити штраф у 6000 крон.

Про це повідомляє The Local.

Рішення суду залишило чинним попереднє рішення міського суду Копенгагена, який також визнав нелегальною роботу популярного сервісу.

Суд постановив, що основним мотивом роботи водіїв є отримання прибутку, а це значить Uber не підходить під визначення сервісу спільних поїздок, а більший схожий на нелегальне таксі.

Шість водіїв Uber були визнані винними міським судом Копенгагена в липні, а в п'ятницю вища інстанція залишила вирок чинним.

Рішення високого суду тепер прокладає шлях для прокуратури Копенгагена, щоб порушити справу проти американської компанії.

"Uber був звинувачений у співучасті у порушеннях водіїв. Тепер нам потрібно подивитися, чи є підстави для притягнення до відповідальності компанії. Я думаю, що ми можемо. Тепер у нас є слово високого суду про те, що система Uber суперечить датським законам про таксі", - сказав прокурор.

Нагадаємо, у Швеції вже близько 60 особам висунули звинувачення за нелегальну роботу в таксі після того, як вони працювали на сервіс UberPOP.

У Фінляндії поліція Гельсінкі вирішила заявляти на всіх водіїв таксі Uber.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.