Канада може посилити санкції проти РФ і режиму Асада – ЗМІ

Середа, 2 листопада 2016, 09:15

З огляду на численні порушення міжнародного гуманітарного права в Алеппо, Канаді необхідно розглянути можливість посилення санкцій проти сирійського правлячого режиму та його прибічників.

Про це повідомляє Укрінформ, що має у розпорядженні текст рішення, що було ухвалено під час позачергового засідання підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади, на якому розглядалася ситуація в Алеппо.

"Підкомітет закликає уряд Канади активно застосовувати, оцінювати та розглянути можливість посилення чинних канадських санкцій проти Сирії та її прибічників. При цьому необхідно пересвідчитися, що санкції не перешкоджають наданню гуманітарної допомоги сирійцям", - йдеться у документі.

Канаду також закликали посприяти визнанню членами Радбезу ООН провалу у виконанні їх повноважень із підтримки миру в світі.

"Уряду слід закликати Радбез ООН визнати недостатність дій із підтримки міжнародного миру та безпеки у відповідності до принципів та завдань ООН. Слід також вимагати від Радбезу вжиття термінових рятувальних заходів для жителів Алеппо", - зазначається у рішенні.

Депутати також виступили із ініціативою створити фонд гуманітарної допомоги сирійцям, наголосили на необхідності повернення усіх сторін за стіл перемовин та розслідування обвинувачень у вчиненні воєнних злочинів.

Як повідомлялося, лідери ЄС засудили Росію за бомбардування цивільних осіб в обложеному сирійському місті Алеппо, але зіткнулися з опором Італії у питанні введення нових санкцій проти Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.