РФ оголосила про 10-годинну "гуманітарну паузу" в Алеппо 4 листопада

Середа, 2 листопада 2016, 09:55

Президент РФ Володимир Путін доручив російським військовим ввести гуманітарну паузу в сирійському Алеппо 4 листопада з 09.00 до 19.00, це рішення узгоджене з керівництвом Сирії.

Про це повідомив начальник генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов, передає ТАСС.

"Щоб уникнути безглуздих жертв, міністром оборони Російської Федерації генералом армії Сергієм Шойгу за дорученням верховного головнокомандувача Збройними силами Російської Федерації Володимира Путіна прийнято рішення ввести в Алеппо 4 листопада з 9 години ранку до 19 години вечора гуманітарну паузу. Це рішення узгоджене з керівництвом Сирійської Арабської Республіки", - сказав він.

Герасимов також додав, що всі раніше підготовлені в Алеппо російським Центром примирення гуманітарні коридори будуть працювати для виходу цивільного населення і бойовиків.

Як повідомлялося, напередодні авіаносна група російського військово-морського флоту увійшла в Середземне море і продовжує рух до узбережжя Сирії.

Північноатлантичний альянс вважає, що перебазування частини російського флоту до Середземномор'я може мати на меті посилення бомбардувань сирійського міста Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.