Путін заявив, що Росія відповість на розширення НАТО

Понеділок, 21 листопада 2016, 13:27

Президент РФ Володимир Путін заявив, що практика прийняття рішень в НАТО викликає занепокоєння, і тому Росія буде вживати контрзаходи у відповідь на розширення НАТО.

Про це заявив Путін в інтерв'ю у фільмі Олівера Стоуна "Україна в огні", прем'єра якого відбудеться 21 листопада на телеканалі РЕН ТВ, передає "РИА Новости".

"Чому ми так гостро реагуємо на розширення НАТО? Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються рішення. Коли країна стає членом НАТО, їй вже дуже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни, лідера НАТО, як США. І там легко може з'явитися все що завгодно. Системи протиракетної оборони і нові бази і, якщо буде потрібно, та новий ударний комплекс.

А нам що робити? Ми повинні через це вживати контрзаходи, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати. Ситуація напружує", - сказав Путін.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на Парламентській асамблеї НАТО в Стамбулі, заявив, що НАТО посилює східний фланг, розміщуючи додаткові військові підрозділи, тільки у відповідь на агресивні дії Росії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: