США назвали сирійських військових, відповідальних за злочини проти мирного населення

Інфографіка
Вівторок, 22 листопада 2016, 10:44

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер назвала імена 13 сирійських генералів і полковників, які відповідальні за бомбардування цивільних осіб в Алеппо і тортури затриманих.

Про це Пауер заявила на засіданні Ради Безпеки ООН.

Пауер заявила, що ті, хто відповідальний за злочини, повинні знати, що міжнародне співтовариство бачить їх дії та документує це, і в один прекрасний день вони будуть притягнуті до відповідальності.

У списку Пауер: генерал-майор Адіб Саламех, бригадний генерал Аднан Абуд Хільве, генерал-майор Джаудат Сальбі Мавас, полковник Сухейл Хасан, генерал-майор Тахір Хамід Халіл, генерал-майор Джаміль Хасан, бригадний генерал Абдул Салам Фаджр Махмуд, бригадний генерал Ібрагім Мала, полковник Кусай Міхуб, бригадний генерал Салах Хамад, бригадний генерал Шафік Маса, генерал-майор Рафік Шіхадех та Хафіз Махлуф.

"Сирійський режим піддавав тортурам тисячі ув'язнених. Світ про це не забуде: в історії багато осіб, які відчували безкарність, проте пізніше були покарані", - написала Пауер у своєму Twitter.

За її словами, щонайменше 289 осіб були вбиті в східній частині Алеппо за останній тиждень.

Лише у суботу, 19 листопада, по східній частині Алеппо було нанесено 180 одиночних авіаударів.

Нагадаємо, у Сирії під постійною загрозою живуть близько 1 мільйона осіб. За останні дні в східній частині Алеппо було вбито сотні цивільних осіб, багато поранених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.