У ході великої операції проти відмивання грошей в Європі затримали 178 людей

Вівторок, 22 листопада 2016, 14:47

Сили поліції по всій Європі і США в рамках великої операції, спрямованої на боротьбу з відмиванням грошей, затримали 178 людей.

Про це повідомило європейське судове агентство Євроюст, передає Reuters.

Затримання стали результатом операції проти практики, коли незаконні кошти маскуються шляхом розміщення їх на рахунках посередників.

Було виявлено 580 таких посередників. Поліція допитала 380 підозрюваних в ході операції, яка була націлена на боротьбу зі зростанням обсягу інтернет-платежів і карткового шахрайства на всьому континенті.

Зазначається, що на перший погляд такі операції з коштами можуть видаватися дрібним правопорушенням, однак організаторами таких операцій виступають великі злочинні угруповання.

Подібні практики також часто маскуються під законну зайнятість, і багато посередників не знають, що залучені в аферу і в кінцевому рахунку їм можуть бути пред’явлені звинувачення.

Повідомляється, що в операції, направленій на боротьбу з відмиванням грошей, яка відбулася минулого тижня, взяли участь представники влади Британії, Болгарії, Хорватії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Італії, Латвії, Молдови, Нідерландів, Португалії, Румунії, Іспанії, України та Сполучених Штатів Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.