Росія розмістила на Курилах протикорабельні ракети

Середа, 23 листопада 2016, 08:30

Міністерство оборони РФ розмістило на Курильських островах Ітуруп і Кунашир протикорабельні ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Про це повідомляє ТАСС.

"Як повідомляє офіційна газета Тихоокеанського флоту РФ "Бойова вахта", на даний момент береговий дивізіон "Бал" розміщений на Кунаширі, а дивізіон "Бастіонів" заступив на бойове чергування на острові Ітуруп", – йдеться у повідомленні.

Агенція підкреслює, що до кінця 2016 року дивізіони мають провести навчальні стрільби бойовими ракетами.

Також ТАСС нагадує, що РФ продовжує інтенсивне переозброєння військ  Східного військового округу. Так, цього року Міноборони РФ має доправити на Далекий Схід 700 одиниць озброєння, військової і спеціальної техніки та новітніх технічних засобів, у тому числі близько 60 літаків і вертольотів.

Минулого року до військ округу було поставлено понад 850 одиниць техніки.

"Серед них – ракетний підводний крейсер стратегічного призначення "Олександр Невський" проекту "Борей", бригадний комплект оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М", зенітно-ракетні системи і комплекси С-400 "Тріумф", "Верба", реактивні системи залпового вогню "Торнадо-Г", комплекси зв'язку та радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати. У грудні на бойове чергування вперше заступили новітні винищувачі Су-35С", – відзначає агенція.

Раніше повідомлялося, що Росія розмістить ракетні комплекси "Іскандер" та зенітно-ракетні системи великого і середнього радіусу дії С-400 у Калінінградській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.