Франція вимагає від Apple доплатити 400 млн євро податків за 2 роки

Четвер, 24 листопада 2016, 09:13

Французькі податкові органи зажадали від французького підрозділу компанії Apple повернути 400 мільйонів євро податкових платежів.

Про це пише L’Express.

Податківці Франції звинуватили компанію у тому, що невиправдано занижувала суму податкових виплат.

У податковій Францїі інформацію відмовилися підтверджувати, пославшись на "податкову таємницю".

За даними тижневика, розслідування проти комп'ютерного гіганта США ведеться щодо ухилення від сплати податків на суму 400 млн євро у період з 2011 по 2013 рік.

Розслідування ведеться відносно однієї з двох один з двох гексагональних структур транснаціональної корпорації, Apple France.

Apple France, яка є дочірньою компанією "ірландських батьків", "не відображала у своїх доходах частку надходжень від продажу iPhone, iPad або MacBook, третіми сторонами, таких як магазини", – пише тижневик.

Таким чином французьке відділення компанії занижувало суму доходів, які відраховувалися до головного офісу в Ірландії. Така стратегія оптимізації податкових платежів була визнана податківцями Франції незаконною.

Нагадаємо, цього року Єврокомісія визнала податкові пільги, які були надані компанії в Ірландії протягом 2003-2014 років, незаконними.

Встановлено, що Apple платила корпоративний податок в розмірі не більше 1%, тоді як середній показник для інших компаній в Ірландії складає 12,5%.

Комісія зобов'язала Apple відшкодувати уряду країни податкові субсидії на суму до 13 млрд євро плюс відсотки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.