Механізм призупинення не можуть узгодити через позицію кількох країн ЄС - Шульц

Четвер, 24 листопада 2016, 12:26

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що механізм призупинення не можуть узгодити через застереження таких країн-членів ЄС, як Франція, Бельгія, Італія та Німеччина.

Про це він заявив журналістам 24 листопада перед початком саміту Україна-ЄС.

"Ми (у Європарламенті. - Ред.) не можемо пришвидшити (безвіз. - Ред.). У Європарламенті ми готові, ми підготували все, що передбачалося у відповідних комітетах щодо візової лібералізації, з однієї сторони, та щодо так званого механізму призупинення. А все, що затримується, затримується тут, у Раді, а не в Європарламенті. І я сподіваюся, що члени ЄС знайдуть рішення", - сказав він.

Відповідаючи на запитанням журналістів про те, чи ухвалення механізму призупинення можуть відкласти до виборів у Франції, Шульц заявив, що він не знає про таке рішення, та додав, що механізм призупинення не можуть узгодити через застереження деяких країн.

"Мені про це невідомо. Те, що це лише через Францію, неправда. Наскільки я знаю, також Бельгія, Італія, Німеччина та інші країни мають застереження. І це залежить не від результатів виборів у Франції, а від здатності членів ЄС дійти згоди.

Крім того, я хочу сьогодні також обговорити ще й рішення щодо Нідерландів. У нас є Угода про асоціацію, яка ще не ратифікована Нідерландами через референдум, і тому ми маємо обговорювати не лише візову лібералізацію, а й те, щоб Угода далі запрацювала", - сказав Шульц.

Нагадаємо, як повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, механізм призупинення безвізових режимів, що гальмує скасування віз для України, можуть так і не схвалити цього року і відкласти до виборів у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.