Лавров назвав умови участі РФ у "нормандській" зустрічі

Четвер, 24 листопада 2016, 13:28

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що готовий взяти участь у зустрічі в "нормандському форматі", якщо це не буде зустріч заради зустрічі.

Про це повідомляє ТАСС.

Напередодні глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Франція і ФРН готують зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" 29 листопада в Мінську.

"Так, ми отримали лист, що містить це запрошення, яке було підписане міністрами закордонних справ Німеччини і Франції та датоване 18 листопада, - підтвердив Лавров. - Але воно надійшло тільки позавчора".

Міністр зазначив, що 19 жовтня на зустрічі в Берліні лідери "нормандської четвірки" домовилися узгодити дорожню карту і затвердити її на рівні міністрів закордонних справ.

"Лідери висловили побажання, щоб зустріч міністрів, яка стверджує дорожню карту, відбулася до кінця листопада цього року, проте підкреслили, що зустріч заради зустрічі не потрібна, і що головне - домогтися її змістовного результату, а саме затвердження готової дорожньої карти", - зазначив він.

"Сумніваюся, що до 29 листопада можна буде домовитися по всіх параметрах, хоча ми будемо робити для цього все від нас залежне, - зазначив Лавров. - Зберігається серйозний ризик, що це може знову опинитися зустріччю заради зустрічі. Тим не менш, якщо мої колеги по "нормандскому формату" готові піти на такий ризик, поїдемо в Мінськ 29 листопада".

Раніше у РФ заявили, що можливість зустрічі глав МЗС у нормандському форматі поки не розглядається, оскільки не узгоджена "дорожня карта" щодо Донбасу, яку вони повинні схвалити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.