Україна та ЄС підписали оновлений енергетичний меморандум

Четвер, 24 листопада 2016, 15:27

Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері енергетики, який оновлює аналогічний документ від 2005 року.

Церемонія підписання відбулася на саміті Україна ЄС в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Меморандум закріплює стратегічну роль України як країни-транзитера.

Раніше в спілкуванні з журналістами віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш Цинцадзе в розмові з журналістами заявила, що термін дії меморандуму розраховано на 10 років.

"Він покриває різні енергетичні сфери, такі як атомна, вугільна, газова і передбачає розробку плану конкретних дій з точки зору наших відносин з Європейським Союзом"," - йдеться у повідомленні.

Метою оновленого меморандуму є повна інтеграція енергетичних ринків України та ЄС в інтересах споживачів та з огляду на необхідність взаємного посилення безпеки енергопостачання та охорони довкілля в енергетичній галузі.

З моменту набуття чинності оновленого Меморандуму, втрачає чинність Меморандум між Україною та Європейським Союзом про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі, підписаний 1 грудня 2005 року.

Новий Меморандум набирає чинності у перший день після його підписання обома Сторонами.

Як повідомлялося, на полях саміту Україна-ЄС планують підписати Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства в енергетичній сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: