Проросійський Фійон переміг у дебатах перед другим туром "праймеріз" правих Франції

П'ятниця, 25 листопада 2016, 09:40

Проросійський кандидат на перемогу в "праймеріз" французьких правих та центристів Франсуа Фійон був визнаний переможцем теледебатів, які відбулися в четвер між ним, та іншим кандидатом на висування від правоцентристів на виборах президента Аленом Жюппе.

Про це повідомляє BFMTV.

Так, 71% глядачів, які є прихильникам правих та центристів, за опитуваннями центру Elabe визнали Фійона більше переконливим. Серед глядачів усіх політичних переконань перемогу Фійона визнали 57%

Варто відзначити, що під час дебатів Фійон закидав Алену Жюппе "відсутність бажання щось змінити."

Також варто додати, під час дебатів кандидати говорили про необхідність реформ у Франції і про зовнішню політику, зокрема, по відношенню до РФ. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Різниця між кандидатами полягає у тому, що Жюппе схиляється до м'яким реформ "без брутальності" і виступає за збереження санкцій проти РФ, в той час як Фійон заявляє, що досягне зниження безробіття і відновлення потенціалу країни завдяки жорсткій економії. Він також висловлюється за скасування санкцій проти РФ.

Фійон наполягає на тому, що санкційна політика Заходу "провалилася", не давши нічого, крім руйнування європейських фермерів". Він також заявив про відповідальність за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

Жюппе, в свою чергу виступає проти зближення з Володимиром Путіним, який "не припиняє говорити про холодну війну". Жюппе підкреслив, що якби переміг на виборах, то в переговорах з РФ наполягав на виконанні мінських угод і на неприйнятність анексії Криму.

Як відомо, у першому турі "праймеріз" правих та центристів у Франції сенсаційну перемогу здобув колишній премʼєр-міністр Франції Франсуа Фійон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.