ЄК: без зняття заборони на експорт лісу не буде макрофінансової допомоги

П'ятниця, 25 листопада 2016, 11:33

Експерти Європейської комісії отримали від українського уряду компромісну пропозицію щодо перегляду повної заборони на експорт лісу-кругляку.

Про це заявили представники Єврокомісії на зустрічі з журналістами в Брюсселі, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

"Є пропозиція щодо зміни законодавства про ведення лісового господарства. Запропонований комплекс змін", - заявив комісар з питань політики сусідства Йоганнес Ган, коментуючи заяви президентів, зроблені за підсумками саміту Україна-ЄС.

"Є нова пропозиція, що надійшла до нас минулого тижня. Ми розраховуємо, що вона отримає підтримку наших експертів і наступного тижня буде подана в Раду, і сподіваємося, що згодом, до кінця року, буде проголосована", - додав Петер Вагнер, керівник групи підтримки України, що функціонує в ЄК.

За їхніми словами, йдеться про компромісну пропозицію, яка запропонує захисні механізми замість нині діючої повної заборони експорту.

Ган окремо наголосив, що без зняття заборони на експорт Україні не буде надана макрофінансова підтримка на суму 600 млн євро. "Це так", - відповів він.

"Ситуація має бути вирішена таким чином, щоби була сумісність нового рішення з Угодою про асоціацію та нормами ВТО", - додав комісар.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС у Брюсселі заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини, яка перешкоджає отриманню траншу макрофінансової допомоги ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.