Іспанія оголосила в розшук Фірташа за підозрою у відмиванні грошей

П'ятниця, 25 листопада 2016, 14:15

Український олігарх Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми спільниками - громадянами України.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на інформацію іспанської прокуратури.

Прізвища інших розшукуваних осіб у прокуратурі назвати відмовилися, посилаючись на "інтереси слідства".

Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників Фірташа.

Вони безпосередньо займалися відмиванням капіталів українського олігарха. Серед затриманих - відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуна.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться про "десятки мільйонів євро незаконного походження". Назвати точні суми представник прокуратури відмовився.

Крім того, стало відомо, що прокуратура розглядає справу Фірташа в рамках операції "Варіола", розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, та ще 11 осіб, яких також підозрюють у відмиванні коштів.

Як відомо, Степан Черновецький був звільнений з-під арешту ще влітку, але залишається під слідством. Вийти на Фірташа слідству допомогли документи, знайдені під час обшуків у справі Черновецького.

Нагадаємо, Фірташ перебуває у Відні та очікує на розгляд у суді апеляції прокуратури у справі щодо його екстрадиції до США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.