Глава МЗС Швеції: санкції проти РФ мають бути продовжені

Понеділок, 28 листопада 2016, 16:44

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом заявила, що санкції проти РФ мають бути продовжені.

Про це вона розповіла під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Міністр закордонних справ Швеції наголосила, що санкції мають бути продовжені", - повідомили у прес-службі президента.

Також повідомляється, що Порошенко та міністр закордонних справ Швеції "обговорили кроки для пришвидшення реалізації домовленостей за результатами візиту президента України до Королівства Швеція 14 листопада, зокрема реалізацію подальшої підтримки шведськими партнерами процесу модернізації України".

Порошенко під час зустрічі з головним шведським дипломатом  наголосив на загостренні безпекової ситуації на Донбасі та кричущих порушеннях прав людини в тимчасово окупованому Криму.

"Глава держави вкотре подякував шведському уряду за непохитну позицію щодо необхідності збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", – відзначили у прес-службі Порошенка.

Співрозмовники також скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, що відбудеться 15-16 грудня, "зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян, завершення ратифікаційного процесу щодо Угоди про асоціацію, а також продовження санкцій проти Росії".

Раніше повідомлялося, що до Києва з офіційним візитом прибула міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: