У ФРН юристи вимагають порушити справу проти Асада за підозрою у військових злочинах

Понеділок, 28 листопада 2016, 17:04

У Німеччині група юристів намагається порушити кримінальну справу проти президента Сирії Башара Асада за підозрою у скоєнні військових злочинів у місті Алеппо.

Про це повідомляє Associated Press.

У понеділок, 28 листопада, юристи представили кримінальну справу щодо Асада, яку вони подають німецьким федеральним прокурорам.

Повідомляється, що німецьке законодавство дозволяє переслідування відповідно до принципу універсальної юрисдикції, згідно з якою країни можуть переслідувати іноземців за злочини, вчинені за кордоном.

Юристи посилаються на доповіді правозахисної організації Amnesty International та окремі свідчення прохачів притулку в Німеччині, які стверджують про неспростовні докази численних звірства сил режиму Асада в Алеппо в період з квітня по листопад.

"Ми переживаємо геноцид в Алеппо в сповільненій зйомці", - заявив юрист Мехмет Даймагулер.

Як повідомлялося, за тиждень після відновлення обстрілів східної частини Алеппо, яка контролюється поставцями, загинув 141 мирний житель, у тому числі 18 дітей.

Нагадаємо, сирійська опозиція втратила контроль над північною частиною східного Алеппо, а війська сирійського уряду продовжують наступ, щоб захопити контроль над всім містом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.