Новий лідер британських євроскептиків підтримав дії Асада та Путіна в Сирії

Вівторок, 29 листопада 2016, 15:09

Новий лідер євроскептичної Партії незалежності Великої Британії (UKIP) Пол Наттолл заявив, що президент Росії Володимир Путіна і президент Сирії Башар Асада "на нашій стороні" в боротьбі проти ісламського фундаменталізму.

Про це повідомляє The Times.

Наттолл заявив, що Британія "щось наплутала…допомагаючи так званим повстанцям" в сирійській громадянській війні.

На запитання про бомбардування силами Асада сирійських мирних жителів, Наттолл сказав: "Ну ми, здається, терпіли Роберта Мугабе (президент Зімбабве, встановив диктатуру після приходу до влади. - Ред.) протягом багатьох років, чи не так? Я б не сказав, що ми є зразком чесності, коли справа доходить до підтримки диктаторів".

Наттолл додав, що у багатьох питаннях він "не фанат" Путіна і погроз російського лідера на адресу журналістів, а багато хто з його людей "заслуговує на покарання".

Однак, Наттолл вважає, що в Сирії режим Асада, якому Росія надає військову підтримку, не є "загрозою для миру, тоді як ісламський тероризм саме така загроза".

Нагадаємо, Пол Наттолл 28 листопада був обраний на посаду лідера UKIP і замінив на цій посаді Найджела Фараджа, який був одним з лідерів кампанії за вихід Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.