Доповідач у ЄП із механізму призупинення не розуміє, чому гальмується безвіз для України

Вівторок, 29 листопада 2016, 16:04

Головний переговірник у Європарламенті з питань прийняття нового механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами вважає несправедливим ситуацію, коли візова лібералізація для України і Грузії стала заручником неспроможності інституцій ЄС домовитися про нові правила.

Про це заявив автор доповіді Європарламенту з питання нового механізму призупинення візових режимів з третіми країнами Августін Діаз де Мера, повідомляє Укрінформ.

"Я поділяю думку про те, що немає сенсу прив’язувати цей механізм призупинення до процесу візової лібералізації для Грузії, України та будь-якої іншої країни. Я напружено працюю, щоб для цих країн були скасовані візові вимоги. Але не можу зрозуміти, чому це прив’язано до перегляду цього механізму призупинення", - сказав де Мера.

Водночас, він оптимістично оцінив хід переговорів між інституціями ЄС про механізм призупинення незважаючи на те, що сьогодні їхній черговий раунд вкотре не приніс результатів. 

Нагадаємо, зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада, завершилася без ухвалення рішення.

Як відомо, відсутність прогресу у цій сфері означає,  що вирішення питання про безвізовий режим для України та Грузії також відтерміновується.

Детальніше про процедуру та суть обговорюваного механізму – в статті "Призупинення безвізу і застереження Франції: як це працюватиме та коли можливе скасування віз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.