У Франції розслідують завезення 40 тонн марихуани поліцією

Середа, 30 листопада 2016, 13:49

Центральне управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків поліції Франції організувало масштабне завезення канабісу до країни.

Про це пише Liberation.

Як стало відомо виданню, приблизно рік тому до Франції, з відома управління, було завезено майже 40 тонн марихуани. Офіційно така кількість канабісу завозилася для того, аби виявляти нелегальні мережі збуту наркотиків. Французька поліція дійсно застосовує таку практику багато років.

Проте у цьому випадку в поліції "забули" попередити міністерство юстиції країни про ввезення такої великої партії. Так, прокурор Парижа Франсуа Молен заявив, що його не повідомили про таке масштабне завезення наркотиків до країни.

"Нас не проінформували про будь-яке перевезення наркотиків. Ми ніколи б не прийняли поставку однієї тонни марихуани для роботи "під прикриттям". Було вирішено, що в рамках цієї системи поставки не мають бути більшими за кілька сотень кілограмів", – повідомив виданню слідчий суддя Ліона Бертран Грейн, який займається розслідуванням справи.

Видання відзначає, що вище керівництво поліції було обізнане з обставинами справи, і тепер керівникам поліції "доведеться пояснювати Генеральній інспекції національної поліції" ці обставини.  

Відтак, слідство має зʼясувати, яким чином така велика партія наркотиків потрапила до Франції і розійшлася на чорному ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.