Глава ЦРУ порадив Трампу бути обережним з російськими обіцянками

Середа, 30 листопада 2016, 15:44

Директор ЦРУ США Джон Бреннан попередив обраного президента Дональда Трампа, що припинення дії ядерної угоди з Іраном буде "катастрофою" і "дурістю".

Про це Бреннан сказав в інтерв'ю ВВС.

Під час своєї передвиборчої кампанії Трамп погрожував відмовитися від ядерної угоди з Іраном, а також натякнув на більш тісну співпрацю з Росією.

"Я думаю, що це буде мати катастрофічні наслідки. У першу чергу, для адміністрації розірвати угоду, яку уклала попередня адміністрація, буде безпрецедентним кроком", - сказав Бреннан.

За його словами, такий крок посилить позиції прихильників жорсткої лінії в Ірані і є ризик, що інші держави також захочуть відновити свої ядерні програми. "Я думаю, що це буде верхом дурості, якщо наступна адміністрація захоче розірвати цю угоду", - сказав він.

Бреннан, який піде у відставку у січні цього року після чотирьох років на посаді, також порадив Трампу бути обережним з обіцянки Росії, звинувативши Москву у тому, що більшість проблем в Сирії саме через неї.

"У мене немає впевненості, що росіяни підуть на поступки, поки вони не зможуть досягти стільки тактичних успіхів на полі бою, скільки це можливо. Я думаю, що президенту Трампу і новій адміністрації необхідно бути обережними з російськими обіцянками", - сказав він.

Як повідомлялося, війська режиму президента Сирії Башара аль-Асада, якого підтримують росіяни, мають намір захопити всю східну частину міста Алеппо у сирійської опозиції, перш ніж новообраний президент США Дональд Трамп вступить на посаду в січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.