Туреччина не дозволяє Німеччині проводити реконструкцію авіабази "Інджирлік"

П'ятниця, 4 листопада 2016, 10:15

Туреччина відмовляється дозволити Німеччині проводити роботи з розвитку інфраструктури на авіабазі "Інджирлік".

Про це повідомляє Die Welt.

Про те, що Туреччина заблокувала проведення будівельних робіт на авіабазі "Інджирлік" йдеться у письмовій відповіді уряду на запит партії "зелених" Бундестагу, який опинився у розпорядженні видання.

У листі йдеться, що так званий "протокол інфраструктури" досі не підписаний, "оскільки турецька сторона наразі не завершила внутрішні процедури для остаточного затвердження і підпису (протоколу)".

Також відзначається, що за попередніми планами роботи повинні були розпочатися наприкінці першого півріччя  2016 року.

Представниця партії "зелених" у комітеті з оборони німецького парламенту Агнєшка Бруггер розкритикувала таку позицію турецької сторони.

"Це дратує все більше, турецький уряд досі не затвердив заходи по будівництву і федеральний уряд не має можливість проводити роботи", – відзначила вона.

Водночас, у німецькому міністерстві оборони вже готові до перенесення розташування німецького контингенту, оскільки "турецька сторона в принципі відмовляється підписувати необхідні документи".

Нагадаємо, у вересні цього року стало відомо, що після декількох місяців суперечок, міністерство оборони Німеччини ухвалило рішення про виділення додаткових 58 млн євро для підтримки контингенту бундесверу, який бере участь у міжнародній коаліції проти ІДІЛ і розміщений на турецькій базі "Інджирлік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.