У Болгарії проходять президентські вибори

Неділя, 6 листопада 2016, 10:18

У Болгарії в неділю розпочалися вибори президента і віце-президента.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Для участі в голосуванні по виборах президента і віце-президента Болгарії у виборчі списки внесені 6,8 мільйона громадян з правом голосу. Голосувати на референдумі, який проводиться у цей же день, зможуть лише громадяни, які досягли 18 річного віку і постійно проживають на території країни на момент підписання президентського указу про проведення референдуму", – повідомили в Центрвиборчкомі Болгарії.

Відзначимо також, що цього року вперше голосування буде обов'язковим для усіх громадян. За новим законодавством, якщо виборець двічі не проголосує на одних і тих же виборах, наприклад, на виборах президента, то він автоматично буде виключений з реєстру виборців.

Голосування відбудеться на більше ніж 12 тис. виборчих дільниць, з яких 325 – за межами Болгарії, в 71-ій країні світу.

Варто додати, що на посаду президента Болгарії свої кандидатури висунули 21 кандидат – представники різних політичних партій, коаліцій та суспільно-політичних рухів. Громадяни Болгарії голосують не тільки за кандидатів у президента, а й за кандидатів у віце-президенти країни.

Для охорони громадського порядку в день голосування залучено понад 20 тис. поліцейських.

Повідомляється також, що перші попередні результати явки та підсумків голосування будуть оголошені після закриття виборчих дільниць.

Крім президентських виборів, в Болгарії пройде референдум, на якому громадяни мають відповісти на кілька запитань: чи згодні вони з введенням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах;

чи підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.