У школах Польщі можуть запровадити предмет "військова підготовка"

Неділя, 6 листопада 2016, 17:58

Міністр оборони Польщі Антоні Мацєревич переконаний, що молодь повинна бути охоплена обов’язковою військовою підготовкою.

Як повідомляє Польське радіо, глава оборонного відомства не виключив, що військову підготовку буде впроваджено до шкільного курсу навчання окремим предметом.

"Наступного року я намагатимуся, аби громадянське виховання охоплювало також і військове навчання. Бо ж, чітко видно, що занедбання військової підготовки в школах було помилкою", – відзначив польський міністр оборони.

"Тому розраховую, що структури прооборонних організацій будуть добрим початком до широкого відновлення військової підготовки у школах", – додав Мацеревич під час свого виступу на навчаннях молодих членів прооборонних організацій.

Видання відзначає, що міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич протягом року кілька разів брав участь у подібних заходах.

Навчання, організоване Бюро у прооборонних справах у співпраці з Військовою жандармерією і стрілецьким об’єднанням "Стрілець", мало на меті, зокрема, вдосконалення навичок у сфері колективного вміння використання зброї, тактики і методів втручання, елементів патрулювання та конвоювання, а також колективних дій під час прочісування території та об’єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.