У Туреччині закликали Трампа посприяти у швидкій екстрадиції Гюлена

Середа, 9 листопада 2016, 12:41

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим закликав Дональда Трампа, який переміг на президентських виборах у США, посприяти у швидкій екстрадиції Фетхуллаха Гюлена, опозиційного проповідника, якого турецька влада звинувачує в організації спроби перевороту у липні 2016-го року.

Про це повідомляє Anadolu.

Коментуючи перемогу Трампа, Йилдирим зазначив, що звертається до нового глави Білого дому із закликом про екстрадицію Гюлена.

"Якщо ватажок терористів буде незабаром екстрадований в Туреччину, то у відносинах між Анкарою і Вашингтоном відкриється нова сторінка", - сказав прем'єр.

Йилдирим також привітав Трампа з перемогою на виборах.

"Бажаю успіхів Трампу. Впевнений, що у нового президента буде можливість зробити внесок в ще більший розвиток традиційно дружніх турецько-американських відносин, подолати розбіжності на благо стратегічного партнерства між двома країнами", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, Фетхуллах Гюлен живе в добровільному вигнанні у США.

Турецька влада звинувачує його у веденні тривалої кампанії з метою повалення уряду країни через незаконний доступ до державних установ, зокрема військових, поліції і судових органів, створивши мережу, яку називають "паралельною державою".

Опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен обіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Міністерство юстиції Туреччини направило США запит з вимогою заарештувати лідера руху FETÖ Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.