Перед Трампом стоїть складне завдання з об'єднання розділеної країни - Шульц

Середа, 9 листопада 2016, 18:15

Голова Європарламенту привітав Дональда Трампа з перемогою та заявив, що перед новим президентом США стоїть складне завдання з об'єднання розділеної країни.

Про це йдеться в офіційній заяві Мартіна Шульца.

"Виборці США сказали своє слово. Перемога Дональда Трампа однозначна і ми маємо її поважати. Я вітаю Дональда Трампа та Республіканську партію з перемогою", - йдеться в заяві.

"Пан Трамп зумів стати прапороносцем тривоги і страхів мільйонів американців. Ці побоювання мають бути вирішені політикою і пропозиціями, які заслуговують на довіру", - заявив Шульц.

За його словами, перед Трампом стоїть складне завдання щодо об'єднання розділеної країни.

Також, як йдеться в заяві, Трампу доведеться відповісти на більшість питань, що стосуються зовнішньої обстановки, від Сирії до Іраку, від України до Лівії, та буде випробувана його здатність вирішувати справи, оскільки все це вимагатиме правильного поєднання відповідальності, стриманості та лідерства.

"Відносини ЄС та США є ключовим компонентом глобальної стабільності. ЄС має намір підтримувати ці стосунки. Ми сподіваємося, що те ж саме відноситься і до майбутнього президента США", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп набрав більше 270 голосів вибірників, необхідних для загальної перемоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.