Мирна передача влади є однією з визначних рис демократії - Обама

Середа, 9 листопада 2016, 19:48

Президент США Барак Обама заявив, що мирна передача влади є однією з визначних рис демократії і тому США мають продемонструвати це перед світом.

Про це він сказав сьогодні, 9 листопада, у Вашингтоні, у своєму виступі за підсумками виборів президента США.

Обама повідомив, що він привітав Дональда Трампа та запросив до Білого дому, щоб обговорити передачу влади.

"Не секрет, що обраний президент та я маємо певні розбіжності. Але багато років тому у мене з президентом Бушем теж були розбіжності, проте його команда була дуже професійною, і ми швидко змогли приступити до роботи. Я сказав своїй команді слідувати прикладу команди Буша 8 років тому та забезпечити передачу справ новому президенту", - сказав Обама.

За його словами, мирна передача влади є однією з визначних рис демократії і тому США мають продемонструвати це перед світом.

"Ми маємо розуміти, що всі ми одна команда. Ми перш за все не демократи чи республіканці, ми перш за все американці, ми патріоти. І ми всі хочемо найкращого для нашої країни", - сказав Обама.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Гілларі Клінтон у своєму виступі після поразки на виборах президента США закликала своїх прихильників прийняти результати виборів.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах та запросив на зустріч у Білий дім 10 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.