На початку 2017 року розпочнеться новий антикорупційний проект ЄС

Середа, 9 листопада 2016, 18:12

Європейський Союз виділяє 15 млн євро на реалізацію в Україні нового антикорупційного проекту. Очікується, що він запрацює на початку наступного року.

Про це повідомив на брифінгу в Представництві ЄС в Україні керівник Групи підтримки України в структурі Єврокомісії Пітер Вагнер. Група була долучена до розробки цього проекту.

Проект спрямовано на допомогу новим антикорупційним українським органам. Передбачено також тісну співпрацю з антикорупційним комітетом Верховної Ради, громадськими організаціями та засобами масової інформації.

Проектом передбачено надання експертної і консультативної допомоги, проведення тренінгів та надання антикорупційним органам обладнання. Команда проекту працюватиме в офісі Консультативної місії Євросоюзу й тісно спрівпрацюватиме з нею.

Групу підтримки України було створено в квітні 2014 року для сприяння в імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС та Порядку денного асоціації.

У жовтні цього року було опубліковано звіт групи про її діяльність протягом останніх півтора року. Група надає підтримку в реформуванні в низці сфер – державного управління, боротьби з корупцією, управління державними фінансами, фінансовому, енергетичному секторах та інших.

У звіті про діяльність групи оприлюднено також розмір підтримки України Євросоюзом (крім макрофінансової допомоги), який склав на початок 2016 року 3,7 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.