На зустрічі 7 грудня посли ЄС можуть схвалити механізм призупинення безвізу - ЗМІ

Четвер, 1 грудня 2016, 13:15

Посли ЄС на зустрічі наступного тижня можуть схвалити механізм призупинення дії безвізового режиму для України та Грузії.

Про це у своєму Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Cвобода Рікард Йозвяк.

"Гадаю, що наступного тижня може бути угода щодо механізму призупинення. Посли ЄС зустрінуться 7 грудня та новий тріалог може бути в той же день.

Я розумію, що на Францію тиснуть, щоб вона погодилася на угоду щодо механізму призупинення перш ніж відбудеться саміт ЄС 15-16 грудня", - написав він.

Раніше повідомлялося, що голосування в Європарламенті щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня, щодо Косова подібних прогнозів немає.

Нагадаємо, зустріч в рамках тріалогу (тристоронніх консультацій) щодо механізму призупинення безвізового режиму, яка відбулася 29 листопада, завершилася без ухвалення рішення.

Як відомо, відсутність прогресу у цій сфері означає, що вирішення питання про безвізовий режим для України та Грузії також відтерміновується.

Детальніше про процедуру та суть обговорюваного механізму – в статті "Призупинення безвізу і застереження Франції: як це працюватиме та коли можливе скасування віз".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.