Єврокомісія і ФРН знайшли компроміс у суперечці щодо платних автобанів

Четвер, 1 грудня 2016, 17:44

Уряд Німеччини і Єврокомісія досягли компромісу і мають намір укласти угоду про введення плати за проїзд по німецьким автострадах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Раніше Брюссель критикував Німеччину за те, що новий дорожній збір буде поширюватися в рівній мірі як на німецьких, так і на іноземних водіїв легкових автомобілів.

Але для полегшення фінансового тягаря жителів Німеччини на аналогічну суму плаанувалося зменшити податок на автомобілі. На іноземців ця норма, звичайно, не поширювалася.

Компроміс передбачає, зокрема, що німецькі водії найбільш екологічних автомобілів (категорії "Євро-6") будуть платити ще більш низький податок на автомобіль, ніж планувалося раніше. Цей податок буде відніматися з суми дорожнього збору.

Короткострокові тарифи за проїзд по автобанах Німеччини для іноземних водіїв також будуть знижені. Так, десятиденний тариф, залежно від об'єму двигуна і шкідливих вихлопів, складе 2,5 євро, 4, 8, 14 і 20 євро. Раніше передбачалися лише три категорії оплати - 5, 10 і 15 євро.

Навіть незважаючи на заплановані зміни, дорожній збір з власників легкових автомобілів повинен буде приносити в казну Німеччині за 500 мільйонів євро, як і передбачалося раніше, оскільки число водіїв з-за кордону на німецьких автобанах зросло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: