Критик санкцій проти РФ став основним претендентом на пост держсекретаря США – ЗМІ

Субота, 10 грудня 2016, 11:13

Генеральний директор однієї з найбільших і найдорожчих у світі нафтових корпорацій Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон лідирує серед кандидатів на посаду держсекретаря США в уряді президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal  з посиланням на  представників перехідної команди обраного президента Дональда Трампа.

Тіллерсон обігнав інших кандидатів, в тому числі і кандидата у президенти від республіканців на виборах 2012 року Мітта Ромні, який мав із Трампом багато розмов щодо цієї роботи.

За словами самого Трампа, колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані самоусунувся від змагань за найвищу дипломатичну посаду і відмовився від будь-яких постів в адміністрації Трампа наприкінці листопада.

Повідомляється, що Трамп і Тіллерсон зустрічалися у вівторок і будуть вести переговори у вихідні. Обраний президент має намір формально оголосити свого керівника Держдепу наступного тижня.

Серед усіх кандидатів, що розглядаються на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерству, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

"Ми завжди закликаємо людей, які приймають такі рішення (щодо санкцій) подумати, хто зазнає найбільших збитків від санкцій", - заявляв він у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.