ЦРУ: РФ намагалася допомогти Трампу перемогти на виборах – ЗМІ

Субота, 10 грудня 2016, 11:44

ЦРУ  дійшло до висновку, який не підлягає оприлюдненню, що Росія втручала у президентські вибори з метою допомогти Дональду Трампу здобути перемогу.

Про це повідомляє The Washighton Post з посиланням на чиновників, знайомих зі справою.

Спецслужби виявили осіб, які мають зв'язки з російським урядом і надавали WikiLeaks тисячі зламаних листів представників Демократичної партії, в тому числі голови кампанії Гілларі Клінтон. В американській розвідці кажуть, що ці особи вже відомі розвідувальному співтовариству як частини більш широкої російської операції зі зменшення шансів Клінтон.

"Такою є оцінка розвідувального співтовариства, що в Росії була мета діяти на користь одного з кандидатів, щоб допомогти Трампу бути обраним", сказав високопоставлений представник США.

Команда Трампа відхилила висновки розвідувального співтовариства у короткій заяві.

"Це ті ж самі люди, які сказали, що у Саддама Хусейна є зброя масового знищення. Вибори давно завершилися однією з найбільших перемог в історії. Тепер прийшов час рухатися далі і зробити Америку великою знову," заявили у Трампа.

Чинний президент США Барак Обама наказав розвідувальним службам країни розслідувати кібератаки і втручання ззовні під час президентської виборчої кампанії в США 2016 року.

Спецслужби повинні надати звіт за результатами розслідування до того, як він залишить свою посаду 20 січня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.