Парламентські вибори у Румунії: соціал-демократи можуть отримати 40% голосів

Неділя, 11 грудня 2016, 16:49

На парламентських виборах Румунії, які проходять сьогодні, 11 грудня, за попередніми результатами опитувань громадської думки перемогу може отримати Соціал-демократична партія.

За даними Agerpres.ro, станом на 16:00, явка виборців по всій країні становить 27,07%, а в столиці Румунії Бухаресті проголосували 27,74% жителів.

"Опитування громадської думки показують, що ліві можуть отримати від 40 до 44% у голосуванні, а їхні правоцентристські суперники Націонал-ліберальна партія приблизно від 18 до 27%", - повідомляє агентство Reuters.

Соціал-демократична партія домагається переобрання через рік після того, як коаліція, на чолі якої вона була, привела до відставки на тлі вуличних протестів, що були викликані смертельною трагедією в нічному клубі.

Нагадаємо, що у Румунії проходять парламентські вибори, в яких, як очікується, мають взяти участь 18 млн громадян.

Голосування почалося о 7:00 за місцевим часом і завершиться о 21:00.

Основними конкурентами на виборах вважаються Соціал-демократична партія і Націонал-ліберальна партія.

Нагадаємо, при владі в країні перебуває технократичний уряд, який було сформовано в 2015 році після відходу у відставку прем'єр-міністра Віктора Понти і його кабінету.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачували у корупції, подав у відставку на тлі масових протестів після пожежі в нічному клубі в Бухаресті, де загинули люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.