В ЄС цього тижня домовлятимуться про безвіз із Грузією

Понеділок, 12 грудня 2016, 13:18

Цього тижня керівні інституції Євросоюзу домовлятимуться про проект законодавчого рішення щодо скасування візових вимог для громадян Грузії.

Про це повідомив у понеділок міністр закордонних справ головуючої у Раді ЄС Словаччини Мирослав Лайчак, передає Укрінформ.

"Ми дійсно не бачимо жодних перепон... Вони отримають безвізовий режим скоро", - сказав Лайчак.

Щодо України таке тристороннє рішення керівних інституцій ЄС буде ухвалене на засіданні у січні 2017 року та проголосовано, як очікується, Європарламентом того ж місяця.

Раніше повідомлялося, що Грузія може отримати безвіз з ЄС швидше, ніж Україна, оскільки тріалог щодо візової лібералізації для Грузії ймовірно відбудеться вже наступної середи, 14 грудня, а для України - буде відтемінований.

Однак, як повідомлялося, надання безвізового режиму для України та Грузії може бути об’єднане в один пакет.

Нагадаємо, 8 грудня, комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами. 

Детальніше про те, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС читайте в статті на ЄвроПравді: #колибезвіз: внутрішні документи ЄС щодо скасування віз для України та Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.