Тереза Мей буде дотримуватися графіку Brexit попри правові проблеми

Понеділок, 12 грудня 2016, 18:35

Уряд Терези Мей збирається дотримуватися графіку щодо офіційного початку переговорів ЄС по виходу Британії з Європейського Союзу попри всі юридичні проблеми.

Про це в понеділок заявила її прес-секретар сказав, повідомляє Reuters.

"Прем'єр-міністр зосереджена на тому, щоб докласти всіх зусиль аби підготуватися до переговорів і запустити статтю 50 до кінця березня, і що було підтримано депутатами минулого тижня" – повідомила прес-секретар британського премʼєра журналістам.

"Зараз ми всі повинні дотримуватися графіку", – додала вона.

Раніше повідомлялося, що уряд британського прем'єр-міністра Терези Мей чекає новий судовий розгляд, спрямований на зміну планів уряду щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Як відомо, минулого тижня у Верховному суді Британії тривали слухання у справі щодо необхідності згоди парламенту для початку офіційних переговорів про вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, у листопаді Високий суд Лондона виніс рішення про те, що  прем'єр-міністр Тереза Мей повинна отримати схвалення парламенту для введення в дію 50 статті Лісабонського договору ЄС, механізму, за допомогою якого країна може покинути блок.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії потенційно готовий заплатити ЄС за те, щоб країна мала доступ до єдиного ринку після Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.