Країни ЄС вирішили дозволити підвищення антидемпінгових мит

Вівторок, 13 грудня 2016, 12:26

Країни ЄС проголосували за реформи антидемпінгового законодавства, що дає можливість країнам ЄС підвищувати антидемпінгові мита для захисту від над дешевого імпорту, що має дати можливість країнам ЄС підвищити захист власних виробників  в нових торговельних відносин з Китаєм.

Про це повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що після трьох років суперечок, представники 28 країн-членів ЄС кваліфікованою більшістю проголосували, щоб дозволити більш високі ставки антидемпінгових мит, ніж стандартні, які встановлюються у тому випадку, коли експортери отримують вигоду від штучно низькі витрати на сировину.

Пітер Зіга, міністр Словаччини (головує в ЄС – ред..) з торгівлі, привітав цей крок і назвав його "серйозним проривом".

"Європа не може бути наївною і повинна відстоювати свої інтереси, особливо у випадку демпінгу. Це важливий крок у захисті виробників, який має допомогти виробникам ЄС впоратися з недобросовісною конкуренцією та подібними практиками", – сказав він.

На даний момент мита встановлюються за правилом, згідно з яким імпортне мито має бути встановлене на тому рівні, який необхідний для усунення шкоди, заподіяної виробникам ЄС, а не за більш високою ставкою, яка необхідна, щоб підштовхнути ціну експортера до справедливого і нормального рівня.

Реформа також передбачає зміну терміну, протягом якого Європейська комісія може ухвалити рішення для застосування тимчасових імпортних мит. Також нові правили передбачають, що Єврокомісія може розпочинати антидемпінгові розслідування не чекаючи скарги від галузевих виробників.

 Нові правила ще мають бути схвалені Європейським  парламентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.