Трамп номінує противника санкцій Тіллерсона на держсекретаря США - офіційно

Вівторок, 13 грудня 2016, 13:26

Обраний президент США Дональд Трамп обрав главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона, відомого своїми проросійськими заявами, наступним держсекретарем США.

Про це повідомляє CBS News з посиланням заяву перехідної команди Трампа.

"Кар'єра Рекса Тіллерсона є втіленням американської мрії. Завдяки наполегливій роботі, відданості справі та розумним угодам, Рекс піднявся по службових сходах, щоб стати генеральним директором ExxonMobil, однієїт з найбільших і найбільш шанованих компаній в світі, " – йдеться у заяві Трампа, випущеній його перехідною командою.

 Рекс Тіллерсон

"Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором на пост держсекретаря. Він сприятиме регіональній стабільності і зосередиться на основних інтересах національної безпеки Сполучених Штатів " – сказано в заяві.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Раніше повідомлялося, що Рекс Тіллерсон може бути відхилений Сенатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.