Норвегія проведе військові навчання у провінції, яка межує з РФ

Вівторок, 13 грудня 2016, 16:26

Військові навчання, в яких візьмуть участь до 10 тис. норвезьких, американських та британських військових будуть проведені в березні 2017 року у норвезькій провінції Фіннмарк, що межує з Росією.

Про це повідомляє NRK.

Видання відзначає, що ці навчання будуть навіть масштабнішими за попередні зимові навчання, що відбулися у Фіннмарку два роки тому. Це будуть найбільші навчання в Фіннмарку з 1967 року.

"Навчання у Фіннмарку мають на меті відпрацювання швидкого переміщення підрозділів  з баз у Південній Норвегії і Тромске на Північ країни", – пояснив прес-секретар Обʼєднаного штабу збройних сил Івар Муен.

"Про навчання було повідомлено заздалегідь і вони відбуватимуться далеко від російської кордону, тому не повинно бути ніяких причин побоюватися, що хтось буде відчувати себе спровокованим", – наголосив він, коментуючи можливість різкої реакції РФ.

Але у норвезькому Інституті міжнародних відносин вважають, що ці навчаннях будуть використані Росією для того, аби показати, що НАТО нарощує свою присутність в прикордонних районах.

Нагадаємо, на початку грудня уряд Естонії віддав розпорядження про призов на термінові навчання 303 резервістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.