Бої в Алеппо припинилися, заплановану евакуацію цивільних та опозиції відкладено

Фото
Середа, 14 грудня 2016, 08:19

Евакуація цивільних та сирійської опозиції зі східного Алеппо, де напередодні припинилися бої, відкладена на невизначений термін.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Напередодні між повстанцями та сирійським урядом було досягнуто угоди про евакуацію цивільного населення зі східного Алеппо.

Очікувалося, що цивільні та опозиція покинуть територію міста в середу, 14 грудня, та після цього сирійські урядові військові оголосять про повний контроль над містом.

Проте, за даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, станом на 5.00 ранку ні опозиція, ні цивільні не покинули східну частину.

Фото Reuters (Цивільні тікають у райони, що ще залишилися під контролем опозиції, 13.12.2016)
  Фото Reuters (Урядові війська всередині мечеті Омейядів, в контрольованому урядом районі Алеппо)

Причини відтермінування евакуації невідомі. Один з офіційних представників сирійської опозиції заявив агентству Reuters, що проурядові шиїтські військові ускладнюють від'їзд людей з утримуваних опозицією районів.

Повідомляється, що у вівторок ввечері постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив про досягнення домовленості про вихід опозиції з Алеппо.

За його словами, всі військові сирійської опозиції разом з членами сімей та пораненими вийдуть за узгодженими коридорами в тих напрямках, які вони самі обрали, в тому числі у бік Ідлібу.

Він заявив, що дана операція з евакуації підтримана Росією і Туреччиною та буде реалізована "протягом години".

 Фото Reuters

Нагадаємо, напередодні сирійські повстанці заявили про укладення угоди з режимом Асада щодо евакуації цивільного населення зі східного Алеппо.

Раніше повідомлялося, що 13 грудня сирійська урядова армія та союзники президента Сирії Башара Асада отримали контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили військові сирійської опозиції внаслідок активних наступів, та близькі до повного контролю над містом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.